kerken in Leidscherijn - Fietsen in Leidsche Rijn

Fietsen in Leidsche Rijn

9 juni 2014: De Grote Leidsche Rijn Pinkster Fietstocht

Na het grote succes van voorgaande jaren, zal dit jaar op Tweede Pinksterdag (maandag 9 juni) de derde editie van de Grote Leidsche Rijn Fietstocht plaatsvinden.  Een gratis fietstocht voor het hele gezin, aangeboden door de Raad van Kerken Leidsche Rijn. Kinderen kunnen stempels verzamelen op een kaart. Hebben ze alle stempelposten gehaald, dan krijgen ze een leuk aandenken.

Bij de voorgaande editie legden ruim 400 deelnemers de route af die voerde langs monumentale kerken en andere bijzondere gebouwen in Leidsche Rijn die voor de gelegenheid waren opengesteld. Dit jaar is er een geheel nieuwe route uitgezet die nieuwe en oude locaties aandoet. De route voert langs de mooiste plekjes van Leidsche Rijn zodat inwoners hun woonomgeving kunnen ontdekken.

De tocht start tussen 11.30 en 12.30 in Vleuten. De start en finish zijn bij de R.K. Willibrord Kerk (Pastoor Ohllaan 36 Vleuten). De tocht is op eigen gelegenheid te fietsen en is circa 20 kilometer lang (2-3 uur). Voor kleine kinderen is de route in te korten. Er is een duidelijke routekaart beschikbaar en waar nodig wordt in de route bewegwijzering aangebracht. Fietsers krijgen een lijst mee met vragen over de omgeving. Af en toe moeten de deelnemers van de fiets om het antwoord te ontdekken en kunnen ze van wat lekkers genieten.

Dus dit jaar met Tweede Pinksterdag niet in de file, maar genieten van je eigen, verrassend mooie woonomgeving. De tocht is bedoeld voor alle inwoners van Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern, Haarzuilens en omgeving.

De organisatie rekent erop dat het succes van vorige keer overtroffen zal worden. Een reactie van een moeder uit Terwijde die met haar twee kinderen de tocht fietste: “Wat was dat een leuke tocht. Je kon in mooie gebouwen waar je anders alleen langs komt eens een kijkje nemen. Ook het bezoek aan de zusters in het klooster in Vleuten was fantastisch”.

“Het aantal deelnemers verraste ons vorige keer opnieuw. Op de route en bij de stoppunten was het gezellig druk en konden de kerken laten zien aan de bewoners van Leidsche Rijn dat ze heel wat in huis hebben. Gezien de enthousiaste reacties is het niet meer dan logisch dat er een vervolg komt. Houd Tweede Pinksterdag 9 juni 2014 dus vrij in je agenda!” aldus Freddy van Mulligen van de fietswerkgroep.

De deelnemende kerken zijn: Rijnwaarde, De Rank, De Hoef, De Marekerk, De Torenpleinkerk. De GKV Leidsche Rijn en de Licht van Christus Parochie.

Voor meer informatie en of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Freddy van Mulligen

mulligen@ziggo.nl